شبکه ایران:
رئیس بنیاد باران که در دیدار جمعی از اعضای انجمن اسلامی جامعه پزشکی سخن میگفت، اظهار داشت که بعضی "کارهای بد" به نام اسلام و انقلاب میشود و اگر دل ما میسوزد از همین مساله است.
خاتمی سپس به تمجید از اقدامات دولت اصلاحات پرداخت و مدعی شد که اکنون در "همه عرصهها؛ صنعت، کشاورزی، روابط خارجی و مدیریت های مختلف" همه شاخصها سقوط کرده یا حداقل در بسیاری از موارد به خصوص در برنامه چهارم از آن مسیر عقب افتادهایم.
رئیس دولت اصلاحات همچنین، اقدامات دولت خود را کارشناسی دانست و ادعا کرد که ما معتقدیم هیچ کدام از کارهایی که رخ میدهد، درست، خواست انقلاب و مصلحت مردم نیست.
او خود و همراهانش را "عدهای دلسوز انقلاب و دلبسته به انقلاب و مصلحت مردم و کشور" نامید و که "برای مملکت، مردم، سربلندی در عرصه منطقه و جهانی عمل میکردند و احساس میکنند مسیر فعلی منحرف است."
خاتمی رویکرد خود و همراهانش را "عین انقلابی بودن" و "عین پایبندی به معیارهای انقلابی" دانست و بدون اشاره به آشوبهایی که پس از انتخابات به موجب هتک حرمت انقلاب اسلامی و با استقبال بیگانگان همراه شد، اقدامات سران اصلاحات را دفاع از "ارزش های انقلاب"، "مردم"، "آزادی" و "انتخابات آزاد" عنوان کرد.
او همچنین گفت که ما افتخار میکنیم از حق "کسانی که حتی این نظام را هم قبول ندارند ولی حاضرند در چارچوب قانونی نظام حرکت کنند"، دفاع کنیم.
رئیس دولت اصلاحات در بخش دیگری از سخنانش بار دیگر به احیای طرح سیاسی "وحدت ملی" پرداخت و عنوان کرد که "بیاییم همه دست به دست هم دهیم." او البته خواستار دوری از آنچه "فضای امنیتی و نظامی" خواند هم، شد.
اما رئیس بنیاد بارن در حالی سران اصلاحات را مدافع ارزشهای انقلاب نامیده که میرحسین موسوی ساعتی پیش در بیانیهای تند، "بسیج" را امام خمینی(ره) "لشکر مخلص خدا" خوانده بود، "جیرهخوار دولت"، "ابزاری برای قدرت حاکمان" و "سرکوبگر" خطاب کرد.
* خواسته جالب خاتمی
تاملبرانگیزترین بخش سخنان محمد خاتمی درخواست او برای "دادن تضمین از سوی نظام" بود.
در حالی که حضور گسترده مردم در راهپیمایی سیزده آبان فرصت سردادن شعار "استقلال آزادی، جمهوری ایرانی" را از حامیان خاتمی گرفت و به گفته فعالان سیاسی نشان از بسته شدن پرونده انتخابات داشت، رئیس بنیاد باران مجددا این پرونده را بازگشایی کردند.
او هرچند درباره مردمی که از جانب آنان سخن میگفت، توضیح نداد، اما عنوان کرد: مردم باید بتوانند آزادانه رای بدهند و تضمین شود که نتیجهای که بیان می شود، همان است که مردم میخواهند.
اما خاتمی در شرایطی خواهان تضمین نظام شده است که رویکرد تند او و همراهانش در ایام پس از انتخابات، زمینهساز "هتک آبروی نظام و انقلاب" و موجب خسارتهای جانی و مالی مختلف به نظام و مردم شد.
از همین رو، بر خلاف سخنان خاتمی، شخصیتهای مطرح تاکید دارند که او و دیگر سران اصلاحات باید به دلیل بیاحترامی به رای اکثریت ملت ایران، از آنان عذرخواهی
کلمات کلیدی: